Tarım sektöründe kimyasalların aksine suda, bitkide ve toprakta kalıntı bırakmadan ürünle birlikte toprağın ve suyun biyolojik dengesini koruması, ozon kullanımını yaygınlaştırdı. Toprak dezenfeksiyonunda, ozon gazının kullanılmaya başlanmasıyla toprağın ve ürünün kalitesi de artmıştır.
Ozon jeneratörleri ile uygulanan ozon gazı; topraktaki bakterileri, kalıntıları tamamen temizleme gücüne sahiptir. Bunu yaparken de toprağın doğal halini korur. Kararsız yapısı nedeniyle işlevini yerine getirdikten sonra tekrar hammaddesi olan oksijene dönüşür. Dolayısıyla toprak dezenfeksiyonunda ozon kullanımı etkili, hızlı ve sağlıklı bir sonuç alınmasını sağlar.
Ozon gazına 2000 yılında FDA (Dünya Sağlık Örgütü) ve USDA (Amerika Birleşik Devletleri Tarım Dairesi) tarafından hem sulamada hem de havalandırmada onay verilmesi, tarım sektöründe güvenilirliği konusunda verilen uluslararası belgedir.
EDF Ozon jeneratörleri, kısa süreli uygulamalarla etkin dezenfeksiyon sağlamaları ile toprak dezenfeksiyonu için pratik cihazlardır. Bakteriler üzerinde %99 yok etme gücüne sahip EDF Ozon jeneratörleri, toprak dezenfeksiyonunda istenilen verimi en iyi kalitede sunar.
Toprak dezenfeksiyonunda EDF Ozon jeneratörlerinden yararlanarak zararlı maddeleri topraktan arındırabilir; toprağın verimini artırabilirsiniz. Ozon jeneratörleri ile uygulanan ozon gazı, kimyasal kalıntı bırakmaz; su ve topraktaki oksijen oranını arttırır. Dolayısıyla toprağın ve ürünün en sağlıklı şekilde yetişmesini sağlar.
Toprağın zararlılardan arındırılması için ozon gazı kullanımı hem etkili hem de güvenli bir yöntemdir.
Kaynaklar:
Dubois, M., Coste, C., Despres, A., Efstathiou, T., Nio, C., Dumont, E., & Parent-Masin, D. (2006). Safety of Oxygreen, An Ozone Treatment On Wheat Grains.
Ebihara, K., Stryczewska, H. D., Mitsugi, F., Ikegami, T., Sakai, T., Pawlat, J., & Teii, S. (2012). Recent development of ozone treatment for agricultural soil sterilization and biomedical prevention.